Autocrossteam Molenaar
producten
Officia cupidatat minim tempor. Occaecat ut laboris sit ad ullamco dolor ipsum nostrud irure reprehenderit voluptate.
 copyright MVR Engine Services 2015
VDI Racing
MVR Engine Services

Projecten

NK Autocross, 2000cc klasse

De Nissan SR20DE motor voor Autocrossteam Molenaar is een speciale motor. Er is hierbij maximaal gebruikt gemaakt van de mogelijkheden binnen de SR20 familie. Zo zijn er diverse onderdelen van turbo motoren gebruikt voor extra sterkte en is zelfs de cilinderkop van de Sunny GTI-R Turbo aangepast voor gebruik op een atmosferische motor. Het resultaat is een zeer breed koppelgebied en een topvermogen van 275pk.

NK Autocross, 1600cc klasse

De Suzuki Hayabusa is een zeer geschikte motor voor lichtgewicht auto’s als deze sprinter. Met een gewicht onder de regelementaire limiet van 400 Kg, heeft deze auto een indrukwekkende pk/gewicht verhouding. Deze motor is opgebouwd in full race specificatie. Dat wil zeggen dat de bewerkte cilinderkop kanalen zijn gemeten op een flowbank om een goede ademhaling te garanderen. Verder zijn de zuigers, nokkenassen, compressieverhouding en uitlaat op elkaar afgestemd om de best mogelijke vermogensafgifte voor de autocross te realiseren.
Pitstop Racing

NK Autocross, Superklasse

De 4wd crossauto is voorzien van een 3.0L Hartley H1V8. Deze motor heeft een speciaal ontwikkeld onderblok en krukas waarop de cilinders en cilinderkoppen van een Suzuki Hayabusa zijn gemonteerd. Door het samenbouwen van 2 motorfietsblokken tot één motor, ontstaat de motorinhoud die noodzakelijk is om een superklasse auto voldoende snelheid te geven en blijft het gewicht laag. Met omgeveer 90 kg en 450+ pk heeft deze motor een ongekende pk/gewicht verhouding. Hartley Enterprises heeft het concept ontwikkeld, door Pitstop Racing en MVR Engine Services is de motor opnieuw opgebouwd en recent voorzien van een upgrade. MVR Engine Services verzorgt ook het Pectel SQ6 motormanagement en de datalogging.
Home Services Motoren Projecten Contact Technische artikelen Projecten